Çanakale Görebileceğimiz Yerler Biga Harika yerler

26 Şubat 2011 Cumartesi

Çanakkale'de bulunan en iyi ilçeler arasındadır biga.  Etrafını ayçicek tarlaları adeta sarmış durumdadır.  bir tarafı ormanlar ile diğer tarafı ise deniz ile çevrilidir. Oldukca doğal bir görünüm ve enfes havası var. 
Biga harika doğal yapısı, Kırkgeçit kaplıcaları, nilüfer gölü, Priapos antik kenti ile turizmde hakettiği ilgiyigörmeyi bekliyor. Tescilli Biga eti ile yapılan köftesi oldukça meşhurdur. Peynir tatlısı, balığı, köftesi ile farklı lezzetler tadabileceğiniz nadide beldelerdendir Biga. Biga çok iyi bilinmeyen bir belde ama keşfedilecek çok yer olduğunu da bilmek gerekiyor.

Karabiga

Karabiga'nin denizi temiz ve berraktır. Sahilde kumların üzerinde yürümek hoşunuza gidiyorsa burası tam size göre bir yer. Burada semaver çayı da olan deniz kenarında harika cafeler var. Buranın denizi sadece yüzmek, güneşlenmek için değil, aynı zamanda balıkçılık açısndan da çok elverişli. Balıkları çok lezzetli ve çeşitlidir. Kırlangıç, minakop, dil balığı, mezgit gibi balıklar oldukça lezzetlidir ve bu bölgeye hastır.

0 yorum:

Yorum Gönder