Marmaris'de gezip görebileceğimiz yerler

26 Şubat 2011 Cumartesi

Bu yazımız'da marmaris'de  görebileceğimiz yerler arasın'da turunç bulunuyor. Marmaris ilimiz'e 20 km mesafede bulunan  turunç marmarisin ahengini aratmayacak güzelliklere sahiptir.  Tatil'de deniz kum ve güneş diyor iseniz tabiyki marmaris tercih olabilir fakat turunç'da  şehir gürültüsü ve şehrin kalabalık derdi yok sesiz sakin bir yerdir.
Turunç, Marmaris'e 20 kilometre mesafede fakat yol çok virajlı olduğu için ancak 40 dakikada varabiliyorsunuz. Yol  mümkün, 
Adını aldığı turunç meyvesinin yanı sıra nar, dut, incir, erik gibi meyveleri de tadabilirsiniz. Tabi mevsiminde giderseniz. Turunç denizi, temizliği, berraklığı ile mavi bayrağı haketmiş. Burada sadece denize girmek gibi alternatifsizlik yok. Ralli, doğa yürüyüşü, safari turları, tekne turları gibi alternatifler mevcut. Dalmak için denizi çok uygun. Su altı mağarası bol bol var.


Çanakale Görebileceğimiz Yerler Biga Harika yerler

Çanakkale'de bulunan en iyi ilçeler arasındadır biga.  Etrafını ayçicek tarlaları adeta sarmış durumdadır.  bir tarafı ormanlar ile diğer tarafı ise deniz ile çevrilidir. Oldukca doğal bir görünüm ve enfes havası var. 
Biga harika doğal yapısı, Kırkgeçit kaplıcaları, nilüfer gölü, Priapos antik kenti ile turizmde hakettiği ilgiyigörmeyi bekliyor. Tescilli Biga eti ile yapılan köftesi oldukça meşhurdur. Peynir tatlısı, balığı, köftesi ile farklı lezzetler tadabileceğiniz nadide beldelerdendir Biga. Biga çok iyi bilinmeyen bir belde ama keşfedilecek çok yer olduğunu da bilmek gerekiyor.

Karabiga

Karabiga'nin denizi temiz ve berraktır. Sahilde kumların üzerinde yürümek hoşunuza gidiyorsa burası tam size göre bir yer. Burada semaver çayı da olan deniz kenarında harika cafeler var. Buranın denizi sadece yüzmek, güneşlenmek için değil, aynı zamanda balıkçılık açısndan da çok elverişli. Balıkları çok lezzetli ve çeşitlidir. Kırlangıç, minakop, dil balığı, mezgit gibi balıklar oldukça lezzetlidir ve bu bölgeye hastır.